Derfor bør du ikke springe den årlige rensning af tagrender over

Som boligejer i København eller Nordsjælland, så er du sikkert ganske bevidst om at der fælger temmelig meget vedligeholdelse med i handlen. Tagrender er i denne forbindelse en absolut væsentlig del af et moderne hus, og er med til at beskytte dine mure, vægge, døre, vinduer og døre. En velfungerende tagrende er nemlig fundamentet for en bygning fortsatte gode stand. Men en god tagrende er faktisk også med til at beskytte mod andre potentielle problemer. Ved at have en velfungerende tagrende, så kan du også forhindre oversvømmelser, erosion og ikke mindst råd. Som du nok kan se, så er en tagrende en vital del af din boligs beskyttelse. Det er derfor af afgørende betydning, at du løbende sørger for at rense dem så de ikke tilstoppes af blade, snavs eller andet utøj. Læs videre her, og se hvorfor det netop er så vigtigt at du foretager en jævnlig rensning af tagrender.

Rensning af tagrender forhindrer vandskader

En tagrende er designet til at lede regnvandet væk fra din bolig, og den nok vigtigste årsag til at rense sin tagrende er for at forhindre alvorlige vandskader. Vandskader er nemlig en af de hovedansvarlige, når det kommer til alvorlige skader på din bolig. Hvis du ikke renser din tagrende, så vil regnvandet flyde over og du vil i værste fald ende med alligevel at have en vandskade. Så hellere være på den sikre side, og rens dine tagrender så ofte som muligt. En god idé vil være at hyre en professionel til at klare jobbet. Det koster lidt mere, men til gengæld får du langt mere ro i sindet for pengene. Se her hvor billigt det egentlig kan gøres. Og den gode nyhed er, at der findes rigtig mange gode tagrende rensere i hovedstadsområdet, såvel som i Nordsjælland.

Rensning af tagrender beskytter mod oversvømmelse

En af de uheldige sideeffekter ved en tagrende der ikke er blevet renset er, at man kan ende med at få en oversvømmelse i kælderen. En tilstoppet tagrende vil nemlig ikke fungere ordentligt, og regnvandet vil flyde over og sive ned i kælderen og oversvømme; og selve oversvømmelsen er såmænd næsten det mindste problem. Oversvømmelsen vil nemlig også kunne bidrage til overdreven fugt og svamp, der kan udløse et utal af allergier og luftvejssygdomme. Rensning af tagrender vil effektivt forhindre oversvømmelser, og holde regnvandet væk fra dit hus, hvor det hører hjemme.

Rensning af tagrender forlænger dit tags levetid

En måske lidt uventet grund til at man jævnligt bør rense sine tagrender er, at det rent faktisk kan forbedre dit tags levetid – især i vores klima. Vores tagrender har nemlig en tendens til at blive tilstoppet af is om vinteren. Dette giver ekstra vægt, og kan i værste fald påvirke dit tag så meget, at det rent faktisk kan kollapse. Sørg derfor for at du får renset din tagrende mindst én gang om vinteren.

Rensning af tagrender forlænger deres levetid

Sidst men ikke mindst vil en jævnlig rensning af dine tagrender være med til at forlænge deres levetid. Du kan blot spørge en hvilken som helst sjællandsk byggeekspert, og de vil entydigt kunne bekræfte, at en ren tagrende holder betydeligt længere end en tagrende fyldt med skidt og snavs. Dette skyldes selvfølgelig, at den manglende rengøring vil få skidt, blade og kviste til at opsamles og dette vil være hovedårsag til eventuelt oversvømmende regnvand – og ikke mindst ekstra vægt. Hvis man derfor ikke sørger for løbende at fjerne skidtet fra ens tagrender, så kan du udover de ovennævnte problemer faktisk også risikere, at selve tagrenden løsner sig og falder ned.