Sådan får du råd til at bo som studerende i ny by

Der er rigtig mange gode grund til at uddanne sig. Man bliver klogere, man udvider sin horisont, og man finder noget, man forhåbentlig er god til, brænder for, og som man kan arbejde med, når man er færdig med sin uddannelse. Men inden alt det kommer, så skal man leve som studerende i flere år, og det kan godt være svært at få det til at hænge sammen økonomisk. Få gode råd til, hvordan det kan lade sig gøre.

 

Find et værelse til leje

Man har sjældent råd til at bo alene som studerende, hvis man flytter til en større by, hvor huslejen er dyr. Det er f.eks. ofte fuldstændigt vandvittigt, hvor meget man skal betale for kvadratmeter i København. Det skulle faktisk være det sted i Europa, hvor prisen pr. kvadratmeter er højest. Så vil du spare penge på huslejen? Så find et skønt og dejligt værelse til leje hos en udlejer. Det kan være skræmmende at flytte ind hos en, du ikke kender, men her må man forsøge gennem en samtale at finde ud af, om man passer til at bo sammen.

 

Få et studiejob

Så find roommate, er et godt råd at starte med, når man skal have et værelse til leje. Der er masser af værelser til leje i de store byer, og det er vigtigere, at man kan godt med ens roomie, end at man bor i en lækker lejlighed. Men det kan stadig være svært at få det hele til at køre rundt økonomisk, selv man har valgt at bo på et værelse til leje. Derfor er det en god idé, at man sørger for at få et studiejob ved siden at studiet. Det kan f.eks. være, at du kan finde noget, der også giver mening i forhold til din uddannelse.

 

Tag et studielån

Der er ingen skam i, at man som studerende vælger at tage et studielån. Et studielån er også det bedste at tage, fordi der er så lave renter på i forhold til andre lån. Man skal også først begynde at betale sit SU-lån tilbage to år efter endt uddannelse. Så der går noget tid, og til den tid har man måske et job, så det kommer til at føles som meget færre penge, man skal betale tilbage igen. Penge er altid relativt i forhold til, hvor mange man har.

 

Lav et godt budget

Det kan hjælpe enormt meget, at man har et budget, når det er svært at få pengene til at slå til. Derfor vælger mange studerende at lave et budget, og du kan med fordel gå i samme fodspor. Så her er rådene altså, hvis du skal spare penge som ny studerende i fremmed by: Find roomie, find et værelse til leje, få et job eller tag et studielån. Det er alt sammen noget, der kan være med til at spare dig for penge. Det er klart, at man også skal have råd til at have det sjovt, når man er ung – også selv man er studerende.