Pep dit barns værelse op med en halvhøj seng

Er dit barn ved at blive gammelt nok til at rykke ud af krybben og ind i sin egen seng? Så overvej at anskaffe en halvhøj seng til ham eller hende. En nødvendig del i ethvert børneværelse er sengen. Man kommer ikke udenom, at den tager en stor del af pladsen på de fleste værelser. Så hvorfor ikke udnytte den plads så godt som overhovedet muligt? Med en halvhøj seng kan du udnytte pladsen optimalt uden at sætte dit barn i den risiko, der er for at falde ned fra en høj seng i en tidlig alder.

En halvhøj seng giver mange muligheder

Der er et væld af muligheder for hvordan du kan udnytte den plads, der opstår under sengen, når man vælger en halvhøj seng. Den ekstra plads kan f.eks. blive et opbevaringsområde med skuffer eller skabe til legetøj, udklædningsdragter eller skolesager. Ved denne udgave er der også en mulighed for at lave skabslågerne til tavler, som børnene kan male på med kridt, eller til opslagstavler, hvor de kan hænge deres tegninger.

Et alternativ er også at bruge pladsen til et legeområde for dit barn. Man kan hænge gardiner op og dermed lave en hyggelig hule, som man kan fylde med puder og lyskæder. Eller man kan lave området til et farligt sørøverskib, et prinsesseslot med kroner og blomster, eller en sej ridderborg – kun fantasien sætter grænser.

Så er det bare med at finde ud af, hvad dit barns drømmeværelse indeholder, og hvordan du kan opfylde de drømme med en halvhøj seng.

Der er stort potentiale for udvikling

Med en halvhøj seng kan du udvikle børneværelset undervejs. Du kan for eksempel med kun få ekstra dele omdanne den til en køjeseng, skulle det ske, at der kom flere små familiemedlemmer til. Eller du kan lave det til en høj seng, efterhånden som dit barn bliver ældre og ønsker udvikling på sit værelse. Disse senge gør det altså muligt at lade dit barns værelse følge med dit barns hurtige udvikling i de første mange år. Dette er praktisk, da du så ikke skal ud og købe nyt, hver gang dit barn er blevet et par år ældre, eller igen har fået nye interesser. Med et par hurtige justeringer af sengen, har du igen et helt nyt og opdateret værelse til din lille guldklump.

Hvad er vigtigt at huske når du vælger sengen?

Vores børn er noget af det vigtigste i vores liv. Derfor vil vi selvfølgelig gerne passe godt på dem. Dette gælder også ind i vores valg af møbler, og netop derfor er det vigtigt at tage bevidste valg når du vælger dit barns seng. Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med sikkerheden. Manis-h har derfor særligt fokus på sikkerhed når de laver dit barns halvhøje seng, bl.a. i form af vandbaseret, kemikaliefri maling og at de får testet og godkendt deres senge hos Dansk Teknologisk Institut.

Så hvis det snart er tid til en udskiftning af dit barns seng, så tag noget tid til at kigge på alle de mange muligheder der er ved halvhøje senge.