Overveje at anskaffe dig en frekvensomformer

I løbet af vores teknologiske udvikling, er vi blevet dygtigere og dygtigere til at lave maskiner, der fungere bedre og bedre. Dengang mennesket opfandt motoren tog hele den industrielle scene fart, og mange nye ideér blev kastet på bordet. En af, de mange, var Frekvensomformere. Med denne opfindelse blev motordrevne maskiner nu optimeret, og bruges stadigvæk den dag i dag.

Hvad er en frekvensomformer? Og kan det spises?

En frekvensomformer bruges til ændre hastighed, kraft og styrke en motor bruger. En frekvensomformer gør dette ved at – ændre frekvenser. Sættes en motor i gang uden frekvensomformer, bruges al den tilsatte strøm til at holde motoren i gang. Dette kan medfører energispild og eventuelle motorskader, ad motoren kører på fuld kraft hele tiden. Frekvensomformeren ændrer den tilførte vekselstrøm, til jævnstrøm, ved brug af en ensretter, hvorefter jævnstrømmen bliver ført videre ud, gennem en vekselretter, med variabel fase og frekvens.

Derfor er en frekvensomformer meget smart

En frekvensomformer kan sammenlignes med et vandfiltreringssystem. Igennem systemet sendes mange mængder vand. Her vil ensretteren sørge for at vandet kun kan løbe én vej – vejen til motoren. Et vandfilter vil nu sørge for at vandet bliver renset, og på den måde sikrer at kun det bedste vand, til det ønskede formål, bliver brugt. Til sidst sendes vandet gennem en ventil, der kan regulere trykket, alt efter behovet. På denne måde ændres vekselstrøm til jævnstrøm, gennem en ensretter, hvorefter en vekselretter sørger for at den rette mængde strøm bliver tilført.

Med en frekvensomformer kan du spare meget – også penge

Med en frekvensomformer vinder du meget, blandt andet mindre støj fra motoren, f.eks. fra generatorer, ventiler eller pumper. Samtidig optimerer du arbejdsmiljøet, ved at tilpasse momentet, eller frekvensomformer effekten til proces kravene. Alt dette kan tydeligt mærkes når el-regningen skal betales, med en frekvensomformer spare du meget, både på el, men også på optimering af motoren, og dermed ungået dyrer reperationer eller udskiftninger.

Optimering af motorer har altid været attråværdigt

Siden den industrielle revolution bankede på døren, har motordrevne maskiner haft meget at sige, både i forhold til arbejdspladser og vores samlede bnp. Uden maskiner og motorer var vi sat af, både i konkurrencen mellem andre lande, men også evolutionsmæssigt. Mennesket har altid nydt at opfinde, opfindelser går os klogere, og mange gange også en lille smule rigere. Optimeringen og forbedring af det der allerede er opfundet, er lige så vigtigt, hvis ikke mere vigtigt, end de nye opfindelser der, hvert år, bliver bragt til bordet.

Frekvensomformere kan bruges af dig som har maskiner i gang

Maskiner og motorer er vigtigt, ja, men for hvem? En motor der virker upåklageligt, og starter uden den mindste smule brok, er højest nødvendigt for kaptajnen ombord på et mærsk-skib, men måske mindre vigtigt for tandlægen i midtbyen. Frekvensomformere er en god idé til dig, som har behov for effektive maskiner, hver dag.