Nyt liv til din telefon

Når telefonen begynder at tabe batteri hurtigt og hele tiden skal lades op, overvejer de fleste, hvilken ny mobil de nu skal ud at købe. I dag er man jo afhængig af sin mobiltelefon på flere måder, og man kan ikke klare sig ret lang tid uden. Men faktisk findes der en anden vej ud, for det kan godt lade sig gøre at skifte batteriet i telefonen. Så hvis telefonen ikke fejler andet, kan man ved at skifte batteriet beholde den lidt endnu.

Den klimavenlige løsning

Det er jo ellers fristende at begynde at søge efter helt ny telefon. De nyeste modeller på markedet kan lige marginalt mere, end den man selv har. Og de kan måske fås i andre farver og størrelser.

Dog er der ingen tvivl om, at den bedste løsning for nu er at få skiftet batteriet. Det er en økonomisk løsning, for et nyt batteri koster kun en brøkdel af prisen for en ny telefon. Derudover er det en klimavenlig løsning, for med et nyt batteri forlænger man levetiden på sin telefon og udsætter dermed købet af en ny. Det er naturligvis et mindre bidrag for hver person enkeltvis, men hvis alle begyndte at gøre dette og alle mobiltelefoners livscyklus dermed fik den samme forlængelse, ville det få en betydelig effekt på klimaet.

Når først man har fået skiftet batteriet, finder man i øvrigt ud af, at man har ændret adfærd. De apps, som tager meget strøm, var man efterhånden stoppet med at bruge. Det er rart at få muligheden for at benytte sig af dem igen. Der findes overalt i landet butikker, som kan lave reparationer af mobiltelefoner. For eksempel findes der i Randers et værksted, hvor man kan få foretaget iPhone batteriskift som walk-in-service, det vil sige, man bare kommer ind og får det klaret uden tidsbestilling. Nemmere bliver det ikke.

Kilde: https://www.teledoktoren.dk/apple/