Neuropsykolog kan hjælpe dig med at bearbejde følgerne af en hjerneskade

Når du får en hjerneskade, bliver din hjerne ofte ændret for evigt. Det tager tid at bearbejde det og finde ud af, hvordan du skal leve dit liv efterfølgende. Ved at gå hos en privatpraktiserende neuropsykolog kan du få hjælp til de områder af dit liv, som du ønsker.

Det lyder meget voldsomt at tale om at have fået en hjerneskade, og måske er det ikke noget, som du kan forbinde med dig selv. Men faktisk kan selv en mindre hjernerystelse føre til en hjerneskade, der kan ændre din hjerne for altid. Hjernen er jo et kompliceret organ, og det kan derfor være, at du har været så uheldig at beskadige et område, hvor det ikke er muligt at rette op på det igen.

En hjerneskade betyder derfor ofte, at du er nødt til at lægge dit liv om i større eller mindre grad. Det er meget stressende, overvældende og angstprovokerende at skulle det. Derfor får omkring en tredjedel af alle patienter med en hjerneskade også en depression, angst eller stress.

Hvis du søger behandling for din hjerneskade, er det derfor vigtigt, at du vælger en psykolog, der både kan hjælpe dig i forhold til hjerneskaden og i forhold til de følgevirkninger, der er af den. Det kan for eksempel være en neuropsykolog i København, som Susanne Hagel-Azeem. Hun har stor erfaring fra området og har arbejdet både på neurologiske afdelinger på hospitaler og på psykiatriske afdelinger, inden hun blev selvstændig psykolog.

Få et behandlingsforløb, der er skræddersyet til dig

Fordelen ved, at du henvender dig til en privatpraktiserende neuropsykolog, er, at du kan få et behandlingsforløb, der er skræddersyet til dig. Det vil derfor være muligt at fokusere på de områder, som du gerne vil have hjælp til. Det kan være din relation til andre mennesker, at kunne vende tilbage til dit arbejde eller at finde ud af, hvordan du bedst kan forvalte din energi nu.

Samtidig giver et forløb hos en privatpraktiserende neuropsykolog også mulighed for, at du kan inddrage dine pårørende så meget, som du ønsker. I den offentlige psykiatri bliver de pårørende typisk ikke inddraget særligt meget, selvom de er afgørende for, hvordan du har det.

Neuropsykolog kan hjælpe dig med at forstå din journal og dit behandlingsforløb

Hvis du allerede har været igennem et længere behandlingsforløb, kan det være, at du har svært ved at overskue, hvilke former for behandling du egentlig har fået, og hvad der er sket undervejs. Her kan det være rart for dig at få gennemgået din journal sammen med en fagperson, men det vil der ofte ikke være tid til i det offentlige system.

En neuropsykolog, som Susanne Hagel-Azeem, kan få adgang til din journal og gennemgå den sammen med dig. Det kan være en stor hjælp for dig, at en fagperson stille og roligt forklarer dig, hvad det egentlig er, du har været igennem. Det kan give dig en bedre forståelse af din skade, og hvorfor du reagerer, som du gør.

Der er altså mange fordele ved at henvende sig til en privatpraktiserende psykolog med ekspertise inden for hjerneskader. Dem, vi har nævnt, er bare nogle af dem.