Man skal passe godt på sine fødder

Vi ser ikke vores fødder til dagligt. Mange af os ser dem faktisk kun om morgenen når vi går i bad, eller om aftenen inden vi går i seng, og som regel giver vi dem ikke noget opmærksomhed, i hvert fald ikke før de begynder at genere.

Fødder er noget at det vigtigste vi har. De skal bære vores vægt hele vejen igennem livet, og derfor er det vigtigt at man tager sig godt af dem. Desværre er der ikke man som skænke sine fødder en tanke før de opdager der er noget galt. Det kan f.eks. være neglesvamp eller hælerevner. Ingen af disse ting er livsfarlige, det er farlige sygdomme, men de kan være utrolig generende, og derfor skal man helst undgå dem.

Konstant kløe eller smerte fra fødderne kan være hårdt, og det kan påvirke en psykisk. Derfor er det vigtigt man tager til en specialist hvis man oplever nogle af disse problemer.

Hvad er hælerevner?

Hælerevner opstår ved at ens fortøj ikke giver ordentlig støtte til hælen når man går. Derfor vil den få stød og slid, og over en længere periode vil der opstå hård hud på hælen. Den hårde hud kan revne, og det kan føre til svige og smerte.

For at undgå det skal man have noget skånsomt fortøj, noget fodtøj som giver ordentlig støtte, og som har en ordentlig hælerem. Det er naturligvis bedst at man har disse ting inden problemet opstår, men har man allerede hælerevner, er det stadigvæk vigtigt at man køber sig noget godt fodtøj.

Derudover skal man søge råd hos en specialist. De vil ofte fjerne noget at den hårde hud, og så skal der ellers ro til for at det kan hele. En hælefil er også en god ide at have liggende.

Kilde: https://www.bedrefod.dk/fodproblemer/haelrevner/