Har du den rigtig internetudbyder?

Kender du det, når du er ved at se din yndlingsserie, og den så begynder at hakke helt vildt? Eller du sidder midt i en omgang WOW, og billedet fryser og du ender med at dø? Det kender det nok godt, og det er virkelig irriterende. Men hvorfor så ikke gøre noget ved? Nogle gange kan det skyldes nogle helt simple problemer, som du nemt selv kan fikse, men først og fremmest er det en god idé at tage fat i din internetudbyder og forklare dem problemet, så de måske kan guide dig til en løsning.

Det kan også være, at din internetløsning bare ikke er særlig god, og så må der mere drastiske midler til.

Hvad er dit internetbehov?

Det første du kan gøre, er at gøre dig selv bevidst om, hvad dit internetbehov egentlig er. Er du typen, som mest bruger internettet til at kigge på sociale medier? Streamer du mange film og serier? Eller spiller du en masse online computerspil?

Hvis du ikke bruger internettet så ofte, eller du ikke downloader tungt indhold eller grafik, så kan du nok godt leve med, at dit internet ikke er så hurtigt eller det driller lidt en gang i mellem. Hvis du til gengæld bruger nettet meget og til mange ting, så kan det være en god idé at finde en internetløsning med høj hastighed og god rækkevidde. Igen kan du spørge din internetudbyder om, hvilket abonnement du har nu, og om de eventuelt kan tilbyde dig en bedre udgave.

Fibernet eller fastnet bredbånd

Langt de fleste har ikke den store forstand på teknik, og det kan derfor være en jungle at finde rundt i typerne af internet.

Her er det selvfølgelig en god idé at alliere sig med de professionelle – og gerne med flere forskellige – så du får en masse information, hvortil du i ro og mag kan beslutte dig for, hvilken løsning der passer bedst til dine behov. Men helt kort er der to typer internet, som er meget almindelige: fibernet og fastnet bredbånd.

Fibernet bliver mere og mere udbredt herhjemme, fordi det har ry for at sikre en mere stabil og hurtig forbindelse. Fastnet bredbånd er den mest udbrede internetforbindelse i Danmark, hvor internettet løber gennem kobberkabler og er tilgængelig for alle. Før du beslutter dig, er det en god idé at undersøge, hvilke internetudbydere, der tilbyder hvilke løsninger.

Din adresse bestemmer dit internet

Udover at orientere dig hos de forskellige internetudbydere, skal du også være klar over, at din placering i landet bestemmer, hvilket type internet du kan få. Selvom fibernet bliver mere og mere populært, så er det stadig langt fra alle, som har denne mulighed. Fibernet er nemlig en nyere internetløsning, og det er en omstændelig proces at grave kabler ned.

Som nævnt ovenfor er det muligt at få fastnet bredbånd til nærmest hele Danmark, men internettets hastighed er betinget af, hvor langt du bor fra sendemasterne. Når du har fået defineret dit internetbehov og har valgt en internetløsning, kan du gå i gang med at sammenligne priser fra de forskellige internetudbydere.