Find det rette lån til din første bolig

Der er noget helt særligt ved at skulle flytte hjemmefra. Det er både fantastisk og skræmmende på en og samme tid. Det er fantastisk, fordi man for første gang skal stå på egne ben, og man har lov til at bestemme over alle aspekter af ens liv. Det giver altså en helt særlig frihed, og man kan begynde at føle sig som en rigtig voksen. På den anden side følger der desværre også en hel del ansvar med, som kan være svært at håndtere. Udover, at man skal sørge for, at der bliver vasket tøj, gjort rent og købt ind, har man pludselig også et kæmpe økonomiske ansvar. Særligt det økonomiske aspekt kan være svært at håndtere i begyndelsen. Dette gælder særligt, hvis man er på SU, hvor man sjældent har specielt meget at leve for, og dermed er nødt til at lave nogle skarpe prioriteringer.

 

Desværre vil disse økonomiske problematikker allerede begynde inden, at man flytter ud. Står man og skal starte på studie et sted, der ligger langt væk fra ens forældre, er det nødvendigt, at man hurtigt finder noget at bo, og hvis man ikke lige har pengene til indskud og husleje, vil det være en umulig opgave at finde noget at bo i. Det kan i en situation som denne være nødvendigt, at man tager en form for lån. I nogle tilfælde vil man kunne låne af sine forældre, eller de vil måske ovenikøbet lave et forældre køb, men det er desværre langt fra alle, der er så privilegerede. Derfor kan man også komme i en situation, hvor man er nødt til at tage et rigtigt lån. Da det vil have indflydelse på ens fremtidige økonomi, er det nødvendigt, at man vælger med omhu, når man skal låne penge.

Få den rette hjælp

Hvis man er ude efter penge til ens første lån, vil man sjældent have specielt meget erfaring indenfor området. Derfor er det også vigtigt, at man får den rette vejledning i denne forbindelse. Dette kan selvfølgelig være ved at spørge sine forældre til råds, da ens forældre ofte vil have en form for erfaring med at tage lån. Dog kan det også være på nettet, at man finder hjælp til at forstå alle de mange begreber, der er tilknyttet det at tage et lån. På nettet, kan man også finde hjælp til at finde billige lån online, hvilket er nødvendigt, hvis ens økonomi ikke skal gå neden om og hjem.

Træf ikke forhastede beslutninger

Hvis der ikke er længe til studiestart, er det meget naturligt, at man begynder at blive lidt stresset over at skulle finde et lån, så man kan få fingrene i en lejlighed. Dog er det samtidig også vigtigt, at man ikke træffer forhastede beslutninger. Det kan nemlig have konsekvenser for det lån, som man ender med at tage. Det er bedre, at man tænker en gang for meget, end at man tænker en gang for lidt. Det kan derfor også være en god idé at sparre med ens forældre i forhold til hvilket lån, der er det rette.