Derfor skal du vælge en bogholder til din virksomhed

Som iværksætter, så vil du sikkert gerne have fingrene i det hele selv. Du vil gerne kende til enhver afkrog af din virksomheds gang, og du vil også gerne forstå det hele.

Desværre er dette en umulighed – i hvert fald, hvis du også gerne vil have tid til at sove og spise. Derfor kan det være smart at alliere sig med en god bogholder!

Men hvorfor lige gøre det? Hvad er det for nogle fordele, som du får her, som du ikke kan få i dit eget arbejde? Læs videre og få 3 gode bud.

Du kan få de vigtigste tal, når du har brug for dem

Lad os lige være ærlige – hvor mange iværksættere er tilfældigvis også økonomer? Det er nok de færreste. Derfor er det nok ikke alle iværksættere, som rent faktisk har kendskab til alle de mange begreber og værktøjer, som skal bruges indenfor bogføring.

Selvfølgelig kan du lære nogle af dem, men det tager bare tid og energi, og nogle gange er det ikke noget man har. Men med en bogholder ved hånden, så bliver det altså noget helt andet.

For denne person vil nemlig vide, præcis hvilke tal kan være nøgletallene for din virksomhed. Så kan du altså rigtigt hurtigt lære om, hvor megen fremgang der er, hvor der kan opstå problemer og endda, hvordan du kan arbejde videre med disse ting.

Og det er altså bare meget nemmere end at læse gamle bøger og dokumenter igennem for at forstå alle de akademiske betegnelser!

Få en sparringspartner med bogholderen

Nogle gange vil man gerne lige ”ping-ponge” – have en person, som man kan diskutere med, og tænke i nye baner med. Det kan ofte føles som om, at man som iværksætter skal have det hele i sin egen hånd, og selvom man arbejder sammen med andre, er det ikke altid nemt at komme i gang med.

Bogholderen er dog ideel her. Den person, som kommer til at stå for bogføringen, kommer nemlig til at have en dyb viden om netop det, som du arbejder med.

Og det kan være en hjælp, når det kommer til det med økonomien. Nogle gange, især hvis man står alene med virksomheden, så kan økonomi være noget af det sværeste, som man skal tage beslutninger om. Derfor er det altså bare meget lettere at have en ekspert med på fløjen, som man kan konsultere.

Spar tid og iværksæt i stedet

Ingen iværksættere har startet deres egen virksomhed, fordi de gerne vil bogføre. Så hvorfor bruge tiden på det?

Mange bogholdere er i dag med til at spare dig store mængder tid. Et er, at du ikke skal sidde krumrygget over regnskaberne i weekendens aftener, fordi der ikke er tid til det i hverdagen.

Noget helt andet er, at bogholderen kan hjælpe dig med mange forskellige aspekter af virksomheden. For eksempel kan de være med til at effektivisere dit lønsystem, så du ikke skal døje med trælse timesedler længere!

Eller hvad med bedre styr på noget så simpelt som kvitteringer, der jo på et tidspunkt skal inkluderes i regnskabet? En stærk bogholder vil helt klart have værktøjerne, som kan hjælpe dig på denne front.

Det handler altså om mere end bare din virksomhed her. For du kan lette din arbejdsbyrde og tidsforbruget, og det kan være en besparelse – men det giver også mere fritid. Det giver mulighed for engang imellem at træde lidt fra virksomheden. Og når du så kommer tilbage efter en tiltrængt pause, så er du fyldt med energi og gåpåmod!