4 tips til at starte en blog

I dag er blogging nærmest blevet en kunstform for rigtigt mange danskere. Det er noget, som er let at starte op med, og der er faktisk også muligheder for at tjene lidt penge på det, hvis projektet skulle gå hen og blive en smule succesfuldt.

Desværre kan det også føles som en svær opstart, og det er ikke altid lige let at komme i gang. Derfor kan du nedenfor finde 4 tips, som hjælper dig med at starte en blog!

Vælg et godt domæne

Noget af det vigtigste, når det kommer til en blog, er at have et navn, som alle kan være med på. Netop derfor er det utroligt vigtigt, at du har det rigtige domæne.

Det betyder, at du skal have et navn, som ikke er alt for langt, men som også siger meget om, hvad din blog indeholder. Ordspil er især fede at bruge her, for så fanger det også læseren på en anden måde.

Udover dette, så er det godt at holde sig til de normale udvidelser, hvilket blandt andet er .com, .dk eller .org. Man kan få mange spændende udvidelser derude, men nogle gange forvirrer det bare.

Platformen skal være perfekt

Der er mange måde rat bygge en blog op på, men i dag er der rigtigt mange mennesker, som aktivt fravælger at kode det hele selv. De bruger i stedet sider som WordPress, Wix eller noget helt tredje til at opbygge deres hjemmesider.

Og her er det ofte godt, hvis du lige prøver de forskellige muligheder af og ser, hvad du føler er nemmest at bruge, og hvor du er mest tilpas. Mulighederne er mange, og de fleste har gratis prøveperioder, så du kan se, om det er det rigtige valg!

Find andre blogs at arbejde sammen med

Noget af det sværeste, som sker, når man starter en blog er, at man skal finde et publikum. Nogle gange er det bare nemmere, hvis du finder en niche, som din blog placeres indenfor, og så arbejder derfra.

For eksempel, så kan det være smart at finde andre blogs i samme niche og kommentere på dem. Det viser, at du har en tilstedeværelse, og du kan også bruge eksempelvis Facebook-grupper til videre at vise, at din blog også deltager i debatten. Det kan meget hurtigt vokse til et større samarbejde senere.

Overvej en host til din blog

Når din blog skal findes på nettet, så skal den have en ”host”, som faktisk kan holde filerne og sørge for, at de kan ses derude.

Overvejelserne her er flere, blandt andet bør du tænker din platform ind. Skriver du med WordPress, så vil WordPress hosting være godt at have. WordPress hosting vil give dig en host, som kender til platformen og kan hjælpe dig her.

Men du bør også tænke over, hvor meget trafik du forventer, og om du har brug for 24-7 kundeservice, hvis noget skulle gå galt. Ved at vælge den rigtige host fra starten, så undgår du mulige problemer senere!