Præsentationsteknik

Præsentationer er noget som alle har hver sit forhold til. Nogle elsker og nyder at lave præsentationer, og andre hader det og bryder sig slet ikke om opmærksomheden, som man får når man fremlægger og præsentere noget. Du kan læse meget mere om præsentationsteknik lige her: https://aroskurser.dk/kursus/kursus-i-praesentationsteknik/

Hvad lærer du på kurset?

Du lærer at gøre dit mundtlige oplæg meget spændende og interessant. Du kan samtidig bruge din krop og din stemme som et professionelt virkemiddel. Du formår samtidig at kunne strukturere præsentationer, som vil ramme plet hver gang. Du vil samtidig kunne lave præsentationer, som er spændende for de forskellige målgrupper. Kedelige budskaber kan altså hurtigt blive noget, som for dem som lytter bliver noget mere spændende, end det normalt ville være. Mange kæmper med nervøsiteten og frygten over at skulle lave en præsentation, og netop her får du værktøjer til at arbejde på. Så du kan være rolig og oplagt, når du skal lave en spændende præsentation. Derfor er præsentationsteknik relevant for rigtig mange.

 

Du arbejder med hele pakken

Det overordnede som du lærer er, at du får personlig gennemslagskraft, så du får folk til at lytte på dig. Der er en række begreber som man tager fat i, og får fastslået. Autencitet er vigtigt, og det gør, at du kan kommunikere troværdigt. Nervøsitet er også et stort problem, og du får værktøjer til at styre nervøsiteten og undgå, at den vil styre dig. Improvisation er også vigtigt, da der ved præsentationer kan opstå noget uventet, og så skal man være klar on the spot, og sammen med den er der kropssprog, som også er vigtigt. Et levende og naturligt kropssprog er godt og hjælper din præsentation. Stemmeføring og appelformer er også noget der bliver lært, da det hjælper til hele præsentationen. Powerpoints er undervurderede, da mange blot tænker det er en del af præsentationen, men sådan er det ikke. Powerpointen skal helst blot være en forlængelse af dig, som står og præsenterer det relevante. Så den skal opbygges ordentlig og informerende til tilhørerne.

 

Øvelse er det som skaber resultater

Ligesom i alle andre sammenhænge, så er træning og øvelse det, som i sidste ende giver erfaring. Der er rigtig mange praktiske øvelser, og du vil få muligheder for at afprøve din nye viden i praksis. Du bliver samtidig introduceret for budskabstræning, nærværstræning og stemmetræning, så du får styr på de vigtige egenskaber. Du får på den måde en større indsigt i dig selv, dit sprogvalg og din måde at præsentere på. Alt det er med til at give dig den nødvendige viden og de værktøjer, som du efterfølgende kan bringe med dig hjem, og have rig mulighed for at bruge efter kurset er blevet afsluttet.

 

Du bliver bedre på kort tid

Underviseren som underviser i præsentationsteknik er ekspert på området og ved netop, hvordan du kommer ud over kanten, som er problemet for mange personer, fordi præsentationer er noget som mange ikke bryder sig om. Et kursus i præsentationsteknik har en varighed på to dage, og du vil så efterfølgende kunne bruge alt du har lært.