Nyt fokus på e-cigaretter efter undersøgelse

Der er en god chance for, at du ikke har tænkt på e-cigaretter i mange år. Efter en umiddelbar bølge af popularitet, kan det opfattes, at interessen i offentligheden er faldet noget. Det skyldes måske, at vi i Danmark stadig kæmper med helt vanlige cigaretter.

For selvom man ikke har måttet reklamere for cigaretter i flere årtier, så er de små dødspinde stadig utrolig populære i lille Danmark. Og det er ikke kun hos gamle Kim Larsen-tilhængere, at det er tilfældet. Danmark er nemlig et af de lande i EU, hvor vi ryger allermest.

Ikke den bedste statistik at lede feltet i, må man bare indrømme. Men ikke desto mindre en realitet som vi bliver nødt til at forholde os til.

Farlige stoffer i e-cigaretter i udlandet

Hvis du skulle være én af Danmarks mange rygere, og skulle du spekulere i at skifte til e-cigaretter, bør du informere dig først. Der er nemlig kommet fokus på e cigaretter efter en undersøgelse om dem i USA. Her viste det sig, at flere unge personer i staten Indiana var indlagt på grund af skader forårsaget af e-cigaretter.

De unge blev alvorligt syge efter at have røget oliebaserede væsker, som indeholder det giftige stof THC. Hvis man handler i Danmark, skal man ikke være nervøs for disse giftige stoffer. Siden 2016 har det nemlig været ulovligt at sælge oliebaserede væsker til sit vaperig i EU.

Men det er lettere end nogensinde at handle udenlands. Du behøves ikke just tage et fly for at få fat i væsker, der kommer fra USA, til dit vaperig. Faktisk kræver det bare et par tryk med musen foran din computer. Så kan du ellers bare stå foran postkassen og vente.

E-cigaretter med posten

Det har aldrig været så populært som nu at handle over internettet, og markedet har vokset enormt. Og i Danmark har vi ikke engang adgang til den største udbyder på markedet Amazon. Ikke nu i al fald. På grund af vores handelsmønstre har butikker sværere og sværere ved at klare sig. Det er ligesom, da supermarkeder i sin tid gjorde, at små lokalbutikker måtte dreje nøglen om. Og nu er det altså de store kædebutikkers tur til at ryge.

Denne tendens ses også i den grad, når det kommer til salg af e-cigaretter. Direktøren for Elekcig Rasmus Holdt har fortalt Ritzau, at helt op til en tredjedel af de købte e-cigaretter, er købt fra nettet, i udenlandsbutikker.