GPS Tracking – Den amerikanske regerings gave til menneskeheden

I dag kender vi alle til GPS-systemet, der dagligt hjælper flere tusinde mennesker hen til den rette destination, ved brug af satellitter langt oppe i atmosfæren, mange glemmer dog at det er en forholdsvis ny opfindelse. Global Positioning System (GPS) var et projekt der blev startet for omkring 40 år siden af den amerikanske regering, og blev udviklet med det formål at benytte det i krig – primært i det amerikanske luftvåben så man kunne finde sine mål med lethed. Selve projektet tog lang tid at udvikle grundet mangel på teknologiske ressourcer, og blev derfor først fuldt operationelt i 1995. Den amerikanske regering valgte at frigive teknologien, så vi har de værktøjer vi har i dag. I dag kan man tænde sin mobil, og få den til at vise vej, eller man kan tyverisikre sin ejendom, da man altid kan se hvor bilen befinder sig ved hjælp af GPS tracking.

 

GPS Tracking er i dag standard i mange dyre biler som Audi, BMW og Mercedes, men er typisk tilkøb i mindre biler. Endvidere er det ikke almindeligt at finde GPS tracking i erhvervsbiler, da man ofte ikke overvejer muligheden for tyveri af et let genkendeligt køretøj til erhverv.

GPS tracking til sin erhvervsflåde

I og med at GPS tracking ikke er standard udstyr i et almindeligt erhvervskøretøj, kan det være en rigtig god idé at installere en løsning bagefter. Det kan være en god idé grundet risikoen for tyveri, men også af simple strømligningsårsager. Med GPS tracking kan du altid se hvor din flåde befinder sig, og det er derfor muligt at optimere de interne processer i virksomheden. Det kan være at man ønsker større indsigt i hvor hurtigt sine køretøjer kører, og i hvilke områder de opholder sig mest. Alt dette er muligt med GPS tracking, og det kan derfor give virksomheden en masse uvurderlig data, der kan hjælpe direktionen med at træffe beslutninger i fremtiden.

 

Udover at hjælpe direktionen, kan det også hjælpe chaufføren. Det giver tryghed for chaufføren at vide, at det altid er muligt at se hvor bilen befinder sig, hvis der skulle ske noget. Det kan desuden give ekstra tryghed, hvis man bliver anklaget for at køre hasarderet, så kan man i ens datastrøm se hvorvidt det er korrekt, i hvert fald med hensyn til fart.

 

LiveGPS tilbyder GPS tracking til erhverv

Såfremt man skulle have interesse i at sikre sine køretøjer, er en af aktørerne på det danske marked, det danske LiveGPS. LiveGPS tilbyder GPS tracking af køretøjer på abonnementsbasis, hvor de har to forskellige typer abonnement, et til biler & varevogne og et til busser & lastbiler. Fra sit dashboard kan man i realtid overvåge sin flåde, se hvor den bevæger sig og hvor hurtigt. Selve systemet er nemt og brugervenligt at benytte, og kan bruges af alle brancher der skulle have lyst. Trackeren bliver desuden monteret gratis af LiveGPS hvis det ønskes, men det er også muligt at ordne det hele selv.