Gode råd når du skal købe nyt TV

Det kan være en meget overvældende oplevelse, når man skal ud og købe et nyt TV. Der er så mange forskellige valgmuligheder, specifikationer som man ikke kender, mærker og meget andet. Her på siden får du en lille guide, som kan hjælpe dig på vej, når du skal ud og vælge dit nye TV. Forklaret på en simpel måde, som man kan forstå.

Følg disse tre gode råd, når du skal finde dit nye TV

  1. Se bort fra de mange specifikationer. Når man er ude og se på et nyt TV, og kigger på specifikationerne, så kan alle blive forvirret. Der står så mange informationer, som er designet til at forvirre dig, hvis mål er at få dig til at oppe dig, og købe en dyrere model. Kig efter disse specifikationer, når du kigger efter nyt fjernsyn: Imputs, dimensioner og måske endda vægt. Kig også efter features, som fx internet adgang, smart-tv funktioner eller lignende, da disse kan være essentielle for dit valg.
  2. Kig især på størrelsen. Størrelsen på et TV er en af de vigtigste ting. Jeg vil klart anbefale, at man i hvert fald får mindst en 40″ til soveværelset, og hvis man er på udkig efter et TV til stuen, så kig efter 55″ og opefter. Det sker alt for ofte, at folk fortryder ikke at have punget en lille smule ekstra ud for en større model.
  3. Kig efter HDR og 4K. Mange nye TV’s i 2017 bliver lavet med 4K teknologi, hvilket rent faktisk betyder, at den har fire gange så mange pixels som et TV med 1080 opløsning. Det skal dog lige nævnes, at der er langt fra alle kanaler, som tilbyder indhold i denne opløsning, så det er nok primært til endnu skarpere film- og natur oplevelser på fjernsynet, som man skal forvente. Da UHD (4K) fjernsyn er nemt at lave for producenterne, så kan vi godt forvente at priserne på disse vil falde forholdsvist hurtigt. HDR er at finde på mange nye blu-ray film, og HDR er en klar forbedring af kontrast og farve, så det er nemt at spotte, når man har smidt en film der støtter HDR på flimmerkassen.

Mulighed for at købe TV på afbetaling

Der var tre gode tips at have i baghovedet, når man skal ud og kigge efter et nyt TV. Der er også mange steder, som tilbyder at man kan købe TV på afbetaling nu, så det er blevet endnu nemmere at få sit nye fjernsyn med det samme. Du kan læse meget mere omkring køb af TV på afbetaling her: delbetal.dk/tv.

Hvis du selv har nogen gode råd eller kommentarer omkring fjernsyn, så skriv endelig en besked i kommentarfeltet og lad mig vide, hvad du synes.

 

Held og lykke med jeres TV-jagt!