Derfor virker en animationsvideo bare så godt

Man kan ikke længere lukke øjnene for, at verden har bevæget sig ind i en elektronisk tidsalder, hvor langt de fleste af menneskers gøren og laden bestemmes, styres og bevares på de sociale medier eller andre steder på internettet. Dette har også medført at mange virksomheder er begyndt at redefinere deres krav og stilarter omkring den marketingsstrategi, de benytter for at blive set af deres målgruppe. Som med alle andre produkter på markedet hører animationsvideoer til i konceptet om udbud og efterspørgsel, dog er der pt. i Danmark større efterspørgsel end udbud.

Dette har dog gjort, at man som virksomhed får et langt bedre produkt kvalitetsmæssigt, når man vælger en virksomhed til at producere ens animationsvideo, da medarbejderne vil have større erfaring i de større virksomheder, fremfor en nyopstartet, der lige er dimitteret fra grafisk-designer uddannelsen. Dør til dør salg er ulovligt i Danmark, dog er det fuldt ud lovligt at reklamere på sociale medier som f.eks. Facebook, Twitter og andre som både unge, middel-aldrende og ældre forbrugere bruger i deres hverdag. Dette giver muligheden for at blive set af alle generationer med det budskab, man oftest får til at fylde et par minutter.

Sådan laves en animationsvideo

Hvis man som virksomhed skal til at ændre sin marketingsstrategi skal man altid bruge en god idé til at kickstarte hele projektet. Det samme gør sig gældende når man skal have udviklet et koncept bag en animationsvideo, der på ganske få minutter skal have fortalt budskabet og samtidig givet forbrugerne bag skærmen et indtryk af, hvad virksomheden står for. Det tager lang tid for de kyndige medarbejdere at producere en animationsvideo, oftest vil man sige at der bruges omkring 60 timer på at lave en et-minuts video. Som virksomhed skal man blot fremlægge sin gode marketingsidé, og gøre budskabet klart, hvorefter der vil blive udarbejdet et speak, der er manuskriptet bag animationsvideoen. Storyboardet kommer efterfølgende, hvor man specifikt planlægger de forskellige sekvenser i videoen og derefter de grafiske detaljer, der tilpasser videoen til ens virksomheds koncept. Herefter kan man vælge lyd og få sin video sendt.

Forskellige typer af animationsvideoer

Der findes forskellige former for animationsvideoer på markedet, derfor bør man som virksomhed gøre op med sig selv, og sit budget, hvor mange penge man vil kaste efter sin nyeste marketingsidé, da priserne varierer meget, alt efter hvilken type animationsvideo man vælger. Ønsker man den bedste kvalitet, det mest unikke resultat samt bedste muligheder for tekst, valg af speaker, ekstra råd til den videre markedsføring osv. bør man vælge en håndtegnet animationsvideo, da denne er den bedste mulighed på markedet. Derefter kommer whiteboardmodellen, der trods sammen mulighed for professionel speak mangler nogle af de gode kvaliteter fra den håndtegnede. Som rosinen i pølseenden finder man den forarbejdede animationsvideo, der er den billigste på markedet, hvilket tydeligt afspejles i det produkt man får. Der er intet i vejen med at vælge den billige slags animationsvideo, dog bliver denne meget standard, hvilket gør det svært at skille sig ud.