Dansk TV i udlandet – et surt show

Du er på ferie i Thailand. Men selv i Thailand kan det regne, og ganske voldsomt endda. Hvad gør man så, når monsunen batter ned og man gider ikke gå udenfor det rare og tørre hotelværelse?

Netop, man logger sig in på DR på den smarte bærbar og hotellets udmærkede Wifi. Nu skal du hygge dig med sidste uges afsnit af Bonderøven, som du endnu ikke har set grunden ferien.

Hvad fandens, sker der? Filmen vil ikke vises! I stedet får du en meddelelse fra DR som siger, at du ikke kan se filmen, fordi du befinder dig udenfor Danmark.

Velkommen til Geofencing.

 

Farvel, Geofencing

Pokkers! Du har betalt din licens, du er dansker, men du må ikke se din danske favorit serie. Bare fordi du befinder dig udenfor Danmarks landsgrænser? Var der ikke noget med globalisering, den globale landsby?

Det virker hamrende uretfærdigt! Men heldigvis er der hjælp at hente.

Du kan komme udenom den irriterende Geofencing ved at bruge en VPN service. VPN står for ”Virtuel Private Network” og forkortelsen passer endda på dansk: virtuelt privat netværk. En VPN service går ud på at din internetforbindelse bliver routet igennem en ekstra server. Den kaldes også for en proxy-server.

Det er VPN virksomheden som ejer disse proxy servere og de er placeret alle mulige steder i verden. Med en VPN service kan du ikke kun se danske serier når du er i udlandet, du kan også bruge din Google konto, når du er i Kina, eller andre lande der har bandlyst Google. Det eneste du skal gøre er, at vælge en proxy server der står i et land, hvor det du ønsker er tilgængeligt.

Gratis vs betalt VPN

 

Du kan få en VPN service helt gratis. Men som regel vil der være enten begrænsninger, eller andre omkostninger.  Mange kommercielle VPN service virksomheder tilbyder gratis VPN. Men oftest er der begrænsninger enten i båndbredde, download mængde, eller tid.

Hos nogle kan du gratis bruge et par GB, som vil være fint, hvis du kun skal komme på din Google konto. Hos andre kan du bruge det uden begrænsninger, men kun i nogle timer, dage eller uger.

Her finder du den bedste vpn til udlandet. Både gratis- og betalingstjenester.

Når der ikke er begrænsninger for gratis VPN, skal du tjekke betingelserne meget omhyggeligt! Det er dyrt at drive VPN service og på den ene eller anden måde skal virksomheden får udgifterne dækket, også når det er gratis.

En måde en gratis VPN service kan tjene penge på er, ved at sælge dine personlige data. De data som hele tiden bliver indsamlet om os er nemlig en global valuta, som kan byttes til penge.

En stor sidegevinst med VPN er, at den gør din forbindelse mere sikker. Du er meget godt beskyttet mod både hackerangreb og virus når du bruger VPN.

Men når du indvilger at VPN udbyderen ser dig over skuldrene, og sælger det videre, så opgiver du en stor del af denne fordel.